Javni poziv mladim umetnikom_cam in umetniškim skupinam: Mir – solidarnost – individualna svoboda – enakost – strpnost

Mladi zmaji objavljajo javni poziv namenjen mladim umetnikom_cam in umetniškim skupinam iz Slovenije, Srbije in Španije, da izrazijo svoj aktivizem preko družbeno angažiranih del sodobne umetnosti. 

Želijo podpreti produkcijo in razstavljanje 6 družbeno angažiranih del sodobne umetnosti, ustvarjenih s strani mladih lokalnih umetnikov_ic ali študentov_k umetnosti. Tema predlaganih umetniških del mora ustrezati eni ali več omenjenim, univerzalnim vrednotam: Mir, Solidarnost, Individualna svoboda, Enakost in Strpnost.

Predlagana umetniška dela lahko ustvarijo posamezni mladi umetniki_ce ali pa so rezultat skupne akcije neformalne skupine (mladih) umetnikov_ic. Cilj poziva je podpreti izražanje mladih umetnikov in aktivistov preko ustvarjanja družbeno angažiranih del sodobne umetnosti, ki promovirajo osnovne evropske vrednote. 

Vaša izbrana umetniška dela bodo predstavljena na glavnih dogodkih evropskega projekta BITE of Art v Beogradu, Ljubljani in Valencii, ki jih bo obiskalo več tisoč obiskovalcev. Sodelovali boste na pet-dnevni mednarodni delavnici Finetuning – master class z vsemi izbranimi mladimi umetniki_cami, da se naučite in prakticirate svoje umetniške produkcije skupaj s priznanimi strokovnjaki in profesorji sodobne umetnosti. O vas, vaših družbeno angažiranih umetniških delih in njihovih razstavah bo posnet kratek film, ki se bo v nadaljevanju projekta predvajal v okviru Mreže BITE of Art. 

Rok za oddajo prijav je 20. 6. 2020 do 23.59. 

Več informacij lahko najdeš tukaj. 

Poziv je na voljo tukaj.