Javni razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju

Ministrstvo za kulturo RS objavilo razpis za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju.

Predmet razpisa je zbiranje projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi, za enomesečno bivanje in ustvarjanje v umetniških rezidencah Ministrstva za kulturo v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju, ki jih bo v letu 2022 sofinancirala Republika Slovenija.

Cilji razpisa so krepitev umetniške ustvarjalnosti posameznikov ali umetniških skupin prek mobilnosti in medkulturne izmenjave idej, znanja in praks, krepitev njihove mednarodne uveljavitve ter uveljavljanje slovenske kulture in umetnosti v tujini.

Razpis je namenjen prijaviteljem, ki delujejo na področjih likovne, intermedijske, uprizoritvene, literarne, arhitekturne ali glasbene umetnosti. Razpis krije potne in nastanitvene stroške tekom rezidence. Prijavitelji morajo dokazati svojo uveljavljenost s potrebnimi dokazili. Mladi lahko kakovost in izvirnost dosedanjega dela oziroma uveljavljenost v strokovni javnosti dopolnijo z vsaj dvema priporočiloma stroke, ki morata biti originalno podpisani.

Celotna razpisna dokumentacija je na voljo tukaj.

Vir: Ministrstvo za kulturo