Javni razpis za oddajo bivalne rezidence za umetnike v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu za leto 2023

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je objavil javni razpis za oddajo bivalne rezidence za umetnike v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu za leto 2023.

Umetniška rezidenca je namenjena ustvarjalcem/umetnikom, ki aktivno delujejo na področju filma, intermedijske umetnosti in gledališča. S tem želijo omogočiti izmenjavo/mobilnost kulturnih ustvarjalcev/umetnikov in s tem vzpostavitev podlage za ustvarjanje umetnosti. Rezidenca bo umetnikom omogočila ustvarjanje v slikoviti vasici Kubed. S svojo edinstveno lokacijo koprskega podeželja in bogato zgodovino, kulturno in naravno dediščino želimo nuditi mirno in ustvarjalno okolje.

Namen javnega razpisa je ustvarjalcem oddati v brezplačen najem bivalni prostor v Hiši Alojza Kocjančiča z uporabo ateljeja/prostora za delavnice ipd. za obdobje enega meseca z možnostjo podaljšanja na dva meseca, če prijavljenega dela/projekta glede na zahtevnost in obsežnost ne bo mogoče realizirati v predvidenem enomesečnem roku ter omogočiti optimalne pogoje za njegovo ustvarjanje v dogovoru z razpisnikom in glede na razpoložljivost rezidence. Prednost bodo imeli umetniki, ki živijo 60 kilometrov stran od lokacije.

Celoten razpis je objavljen tukaj.

Vir: Zavod za mladino, kulturo in turizem občine Koper