Javno povabilo k organizaciji Disco juhe – ozaveščanje mladih o etičnem in trajnostnem načinu prehranjevanja

Disco juha je združevanje etičnega prehranjevanja mladih in zabavnega osveščanja, v kateri so prostovoljci povabljeni, da zberejo, operejo, očistijo, razrežejo in skuhajo jed iz ekološke, sezonske, lokalne in etične hrane (pravična trgovina) ali hrane, ki bi šla v smeti, ker ne bi ustrezala komercialnim estetskim standardom. Hrana mora biti brezmesna. Vse jedi se razdeljujejo brezplačno.

Iščejo organizacije ali skupnosti, ki bi ob finančni podpori organizirale zabaven dogodek z mladimi za mlade. Dogodek lahko popestrite z znanimi in zanimivimi kuharji, predavanji, lokalno akcijo, z zanimivimi glasbenimi vložki in plesom. Vsebina je odprta za različne ideje in domišljijo, ki združuje mlade ob skupni pripravi hrane in skupnim obedom. Nudijo finančno podporo – med 500 in 1000 eur, ter svetovanje pri organizaciji. Dogodek mora biti organiziran najkasneje do 15. Junija 2023. 

Dogodek mora biti organiziran okolju prijazno (krožniki in kozarci za ponovno rabo – lahko tudi biorazgradljivi, če ne gre drugače, poziv k udeležbi na trajnostne načine (peš, s kolesom, z javnim prevozom). 

Dogodek mora biti dokumentiran (fotografije, lista prisotnosti, ki jo posredujemo mi, kratko poročilo oz. opis aktivnosti, kratko finančno poročilo). Vse komunikacijske aktivnosti, ki jih boste izvajali, morajo vključevati logotip in napis, da je dogodek del projekta Our Food.Our Future, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Focus, društvo za sonaraven razvoj