Javno povabilo za zbiranje predlogov za so/financiranje produkcije uprizoritvenega performansa v okviru projekta kulturni evro 2019

Center urbane kulture Kino Šiška v okviru namenskega sklada za podporo mladih ustvarjalcev Kulturni evro poziva posamične ustvarjalce in kolektive k oddaji predlogov za so/financiranje produkcije umetniškega projekta – performansa, ki temelji na sodobnih uprizoritvenih praksah.

Poziv je starostno omejen na prijavitelje, ki bodo ob roku za oddajo stari največ 29 let, in ki so državljani Republike Slovenije ali imajo v Republiki Sloveniji stalno prebivališče.

Vloga za prijavo naj vsebuje:

  • kratek opis ali video predstavitev prijavljenega projekta,
  • kratko biografijo ustvarjalca oziroma kolektiva,
  • portfolio/posnetke dosedanjih projektov,
  • osnovne kontaktne podatke (ime, naslov, datum rojstva, mobilna številka, e-pošta).

Sredstva bodo izbranemu ustvarjalcu podelili v letu 2020. Predloge pošljite po elektronski pošti na info@kinosiska.si (zadeva Kulturni evro 2019) najkasneje do 19. 12. 2019 do polnoči.

Z izbranim ustvarjalcem bo Kino Šiška podpisal pogodbo, s katero se bo le-ta zavezal, da bo sredstva porabil za prijavljeni projekt, da bo projekt izvedel do določenega roka in da bo projekt premierno predstavil v letu 2020 v Kinu Šiška. Kino Šiška bo zagotovil tudi produkcijske pogoje za izvedbo ter nudil medijsko podporo.

Uporabljeni izrazi, zapisani v slovnični obliki moškega spola, so uporabljeni kot nevtralni za moške in ženske.

Več informacij najdete tukaj.