Javno vabilo k sodelovanju pri fanzinu ob dogodku Radia Študent ob 40. obletnici punka

Radio Študent vabi vse likovne ustvarjalce in ustvarjalke, tekstopisce in piske, fotografe in fotografinje, k sodelovanju pri fanzinu ob dogodku Radia Študent ob 40-obletnici punka!

Radio Študent letos na Metelkovi zopet prireja vsakoletni benefit dogodek, kjer pa bo tokrat rdeča nit punk oziroma 40. obletnica punka skozi oči Radia Študent (slednje se seveda ne navezuje dobesedno na punk, ki se (je) predvaja(l) na radiu, temveč tudi na drugačen pogled na fenomen punka). Temu primerno bo zastavljen glasben izbor in spremljevalni program. Ob dogodku bo izdan tudi fanzine, v katerem bi pisno, likovno in fotografsko obeležili “zgodbo punka” pri nas, predvsem tisto manj “znano” oziroma manj “vidno”.

Vabilo je namenoma zastavljeno kar se da odprto, saj želijo nabrati prispevke z različnih perspektiv in doživetij dane teme. 40. obletnica je tudi dober trenutek za pogled na punk s »ptičje perspektive« in ponovni razmislek o tem, ali je res mrtev, in če ne, kako vse se dandanes manifestira (vizualno in kontekstualno), kakšna je njegova sodobna nadgradnja (če obstaja), kakšna je njegova vloga v današnjih časih in ali gre pri vsem skupaj zgolj za nostalgijo in reprodukcijo ali pa nam lahko danes ponudi tudi nov miselni okvir.

Izmed prejetih prispevkov bodo glede na število prijav izbrali med 3 in 5 tistih, ki se bodo objavljeni v fanzinu. Fanzine bo izdan v dveh jezikih – slovenščini in angleščini.

Iščejo:

  • likovne prispevke (risbe, stripe, kolaže, plakatne podobe, ipd.), ki so prilagojeni formatu A5,
  • pisne prispevke (komentar, esej, zgodba, ipd.) do 4000 znakov,
  • arhivske fotografije punk nastopov v Sloveniji (do 10 poslanih fotografij)

Likovne prispevke sprejemajo na naslov: klara.otorepec@radiostudent.si, poslane preko WeTransfer ali druge cloud storitve. Iz prijave naj bo razviden kontakt ter ime in priimek avtorja oziroma avtorice. V kolikor delo vsebuje tudi naslov, naj bo to vidno zabeleženo.

Pisne prispevke sprejemajo na naslov: jernej.kaluza@radiostudent.si. Iz prijave naj bo razviden kontakt ter ime in priimek avtorja oziroma avtorice.

Fotografske prispevke sprejemajo na naslov: klara.otorepec@radiostudent.si, poslane preko WeTransfer ali druge cloud storitve. V kolikor gre za profesionalne fotografije, naj bodo datoteke velikosti vsaj 2000 px po daljši stranici, 300 dpi, v barvnem prostoru RGB in formatu JPEG. Sprejemajo tudi fotografije slabše kakovosti po naknadni presoji komisije. Posamezna fotografija naj ne bo večja kot 5 MB. Iz prijave naj bo razviden kontakt ter ime in priimek avtorja oziroma avtorice.

Rok oddaje je do 30.10.2017.

Posamezen avtor ali avtorica lahko hkrati prijavi prispevke v vseh treh kategorijah. Vsi prispeli prispevki bodo objavljeni na podstrani Radia Študent. Izbrani avtorji ali avtorice prispevkov, ki bodo objavljeni v fanzinu, bodo o tem obveščeni najkasneje do 10.11.2017.