Kampanja Tokrat grem volit

Zavod Movit obvešča, da bodo leto 2019 zaznamovale volitve v Evropski parlament. 26. maja se bodo državljani držav članic EU podali na volišča in izvolili evropske poslance za prihodnjih pet let. Z udeležbo na volitvah lahko tako vsi soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih.

V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah in zlasti kot motivacija aktivnega državljanstva med mladimi je Evropski parlament vzpostavil spletno platformo Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran Tokrat grem volit boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, s pomočjo platforme pa lahko na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Nenazadnje se lahko tudi aktivneje vključite v celoten projekt. Platforma zlasti služi kot motivacija mladim, da se vključijo, pozanimajo in poskrbijo, da bodo njihovi glasovi slišani med majskimi volitvami v Evropski parlament. O skupni Evropi moramo namreč odločati vsi, saj je široka politična participacija nujna za njen uspeh. Prvi takšen korak je oddaja glasovnice.

Vabljeni tudi k uporabi spletne povezave Evropske volitve, kjer najdete vse informacije o evropskih volitvah pri nas in v drugih državah članicah.