Kavarniški večer: Odprtje sezone

Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) vabita na odprtje sezone kavarniških večerov, katerega osrednji dogodek nosi naslov Zlate Tiffanije “green room”. Poleg osrednjega dogodka za vas pripravljamo tudi glasbene točke. Tokrat bo z njimi tudi že poznan glasbenik Filip Vurnik. Morda pa se jim pridruži še ena glasbena skupina. Za več – stay tuned! 

Na pogovoru bodo gostile_i nekatere pretekle zmagovalce_ke Zlatih Tifanij in trenutne nominirance_kePoglobile_i se bomo v zgodovino in nastanek nagrad, ki so v preteklih letih zaznamovale LGBT+ skupnost in tako vsako leto ovekovečile posameznike_ce, skupine, večje dogodke in dosežke, ki so zaznamovale LGBT+ skupnost pri nas. Zlate Tifanije, ki bodo letos podeljene že osmo leto zapored, so edinstvene nagrade za dosežke oseb, ki so zaznamovale domačo LGBT+ sceno v letu 2019. Nominiranci_ke za Zlate Tifanije so s svojimi edinstvenimi kvalitetami v preteklem letu dodobra začinili_e dogajanje na LGBT+ sceni.  

Filip Vurnik (1994) se z glasbo in pisanjem pesmi ukvarja že več kot deset let. Trenutno končuje magistrski študij na oddelku Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti UL. Kitaro se je pri šestnajstih letih naučil igrati sam. Z igranjem kitare pri mladinskem pevskem zboru Na_Vdih je med letoma 2013 in 2015 utrjeval svoje znanje. Z avtorskimi pesmimi se je prvič predstavil na lastni samostojni likovni razstavi Čudeži leta 2013 v Radovljici, svoj prvi samostojni nastop pa je imel leta 2015 v sklopu Kavarniških večerov. Od tedaj se redno pojavlja v sklopu taistih dogodkov in pa tudi drugje po LGBT sceni. Svoje pesmi opisuje kot življenjske, prepletene s trenutnimi čustvi, bolečino, srečo, transspolnostjo in ljubeznijo. Podobne tematike umešča tudi v svojo poezijo in likovno umetnost.  

Vabljene_i, da se pridružite na vrtu Kluba Tiffany v soboto, 1. 10. 2020 od 19.00 do 21.00. Kot vedno vas bodo pričakale_i s kavo, čajem in manjšimi prigrizki.  

POMEMBNO: Na poletni vrt pridite le, če ste zdravi, nimate simptomov nove okužbe s koronavirusom in niste bile_i izpstavljene_i tveganju, da bi se okužile_i z novim koronavirusom. Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, obvezno je tudi razkuževanje rok. Upoštevajte priporočila NIJZ, ki so na voljo tukaj. 

Več informacij o dogodku lahko najdeš tukaj.