Kid Kibla: Javni poziv ustvarjalcem za leto 2018

KIBLA vabi slovenske umetnice in umetnike, ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja sodobne umetnosti: interdisciplinarne, intermedijske, avdio-vizualne, vizualne in glasbene umetnosti ,za leto 2018. Poleg posameznikov vabijo tudi kolektive, institucije, producente in posrednike. Medij ni omejitev, vendar si želijo predvsem inovativnih, tehnološko podprtih intermedijskih in interdisciplinarnih umetniških del.

Vsebinski fokus je širok spekter na temo migracij, kontinuiranih socialnih in kulturnih sprememb v 21. stoletju. Sodobna umetnost prestopa meje dovoljenega, meje družbeno splošno sprejetih dogovorov, raziskuje in demonstrira vkleščenost individuuma v norme in predpisane identitete in artikulira radikalno reduciran občutek svobode.

Izbrali bodo sodobna dela in programe, ki bodo predstavljeni posamezno ali v okviru večjih skupinskih razstav in festivalov.

Prijave pošljite najkasneje do 22. 9. 2017 na: kibla@kibla.org ali na KID KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija.

Več informacij najdete tukaj.