Konferenca Mladina ustvarja/Youth Creates – Mladi za kakovostno izobraževanje za socialno podjetništvo

Vljudno vabljeni na (mednarodno) konferenco Mladina ustvarja/Youth Creates – Mladi za kakovostno izobraževanje za socialno podjetništvo, ki bo potekala 10. januarja 2018 na Fakulteti za družbene vede, v predavalnici 13, med 10.00 in 16.30.

Konferenca je namenjena premisleku in naslavljanju malo oziroma nenaslovljene dimenzije podpiranja in spodbujanja socialnega podjetništva, in sicer izobraževanju za socialno
podjetništvo.

Izobraževanje za socialno podjetništvo bo naslovljeno tako z vidika sistemske urejenosti področja podpiranja socialnega podjetništva v Sloveniji kot z vidika (oblikovanja) konkretnih praks izobraževanja za in o socialnem podjetništvu.

Konferenco organizirata Center za politično teorijo Fakultete za družbene vede in Mladinski svet Slovenije v okviru evropskega multilateralnega projekta Mladina ustvarja/Youth Creates, ki je financiran v okviru programa Erasmus+ (strateška partnerstva na področju mladine) in katerega namen je celovito analizirati stanje na področju izobraževanja za socialno podjetništvo v partnerskih državah (Slovenija, Hrvaška, Romunija) tako v smislu njegove sistemske ureditve kot konkretnih izobraževanja namenjenih mlajši populaciji.

V tem kontekstu je cilj projekta izmenjati dobre prakse med temi nacionalnimi konteksti ter oblikovati izhodišča za strategijo sistematizacije izobraževanja za socialno podjetništvo in izhodišča za izobraževalni modul za mladinske trenerje za polje socialnega podjetništva.

Projekt koordinira Mladinski svet Slovenije.

Več informacij najdete tukaj.