KUD Transformator vabi na Ne-festival gledališča zatiranih 2020

Ne-festival gledališča zatiranih je kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev_k, ki delujejo po metodah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev_ic gledališča zatiranih. Osnovni namen druženja je povezovanje, izmenjava izkušenj, znanj in spretnosti. 

Letošnji kreativni in izobraževalni ne-festivalski angažma je povzet v geslu “Duh časa”. Ta je posebej ostro zarezal v tkivo civilizacije s privajanjem na virusno krizo, ki je hkrati odkrila, kje vse družba gnije in trohni. V nepričakovanih in zahtevnih časih pa lahko zadiši tudi po spremembah – ekonomska neenakost, kratenje osnovnih človekovih pravic, okoljska kriza, interes kapitala pred dobrobitjo človeštva so nekateri izmed duhov 21. stoletja. Duhov se ne smemo bati. Potrebno jih je poiskati, spoznati, nasloviti in z angažmajem sooblikovati svet in čas, ki jima pripadamo. 

Ne-festival gledališča zatiranih problematike išče in najde – z delavnicami, predstavami in spremljevalnim programom, ki vzpostavljajo prostor debate in omogočajo skupno iskanje rešitev za bolj solidarno ter ljudem in okolju prijaznejšo družbeno ureditev. 

Potekal bo od 5. do 9. 8. 2020. 

Več informacij lahko najdeš tukaj