Kulturno dogajanje na Prešernov dan

V četrtek, 8. 2. 2024, na slovenski kulturni praznik, javni zavodi s področja kulture v Mestni občini Ljubljana pripravljajo pestro kulturno dogajanje.

Združenje dramskih umetnikov Slovenije tudi letos na Prešernovem trgu v Ljubljani pripravlja tradicionalni, že 38. recital Prešernove poezije.

V Kinodvoru bodo na kulturni praznik predvajali tri slovenske filme: film Jezdeca Dominika Menceja bo na ogled brezplačno, na sporedu pa bosta še Šterkijada Igorja Šterka in dokumentarec Pero Damjana Kozoleta.

Na Ljubljanskem gradu bodo kulturni praznik obeležili z dnevom odprtih vrat, v okviru katerih pripravljajo številne brezplačne aktivnosti. Na brezplačnih vodenih ogledih vam bodo grajski vodniki zaupali številne zgodbe, ki so se skozi stoletja stkale za grajskimi zidovi.

V Mestnem muzeju Ljubljana na kulturni praznik pripravljajo brezplačna vodstva po razstavah ter delavnice za otroke. Vrata na široko odpirajo tudi v Plečnikovi hiši, kjer bodo brezplačna vodstva potekala od 10.00 do 18.00 ure.

V Pionirskem domu pa bodo kulturni praznik praznovali že v soboto, 3. februarja 2024, ko v Festivalni dvorani pripravljajo predstavo Pesem za Laro – ujetnica časa. Vstopnice za ogled so na voljo po polovični ceni.

Mestna knjižnica Ljubljana na kulturni praznik vabi v knjižnici Prežihov Voranc in Rog, kjer bodo potekali pestri kulturni dogodki.

Več o dogajanju na kulturni praznik je na voljo tukaj.

Vabljeni k pregledu ostalih kulturnih ustanov ter njihovega programa na kulturni praznik v Ljubljani tukaj.

Vir: MOL