Legebitra vabi!

Vabljeni, da se udeležite različnih dogodkov, ki so jih za vas pripravili na Legebitri:

Ponedeljek, 14. oktober 2019

  • STIK Maribor – Spol in spolni izraz: Na tokratni STIK podporni skupini boste govorile/-i o spolih in spolnemu izrazu. V varnem prostoru se boste pogovarjale/-i o vaših občutkih do spolov, bodisi tistih, s katerimi se identificiramo same/-i, ali pa tistih, pripisanih ob rojstvu. Prav tako boste spregovorile/-i o tem, kaj vsaki/-emu od nas pomeni spolni izraz ter kako na spole in spolne izraze gleda družba. Pridružite se jim lahko ob 18.00 v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. 

Torek, 15. oktober 2019

  • Filovaje – feminizem: Oktobrski cikel Filovaj namenjajo FEMINIZMOM. Pridružite se jim lahko ob 18.00 v Trubarjevi hiši literature.

Sreda, 16. oktober 2019

  • Artish mladinska ustvarjalnica: Mesec oktober posvečajo kampanji, v kateri bodo s pomočjo izdelkov zavzele/-i stališče ničelne tolerance do nasilja nad LGBTIQ+ osebami. Pridružite se jim lahko ob 16.30 v DIC Legebitra na Trubarjevi 76a.
  • Trans srečanje: Transspolna srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo spolne norme. Pridružite se jim lahko ob 19.00 v DIC Legebitra na Trubarjevi 76a.

Četrtek, 17. oktober 2019

  • Krožek – zgodovina LGBT gibanja: Letošnje leto mineva v znamenju praznovanja 50-letnice uporov v Stonwall Innu v New Yorku. O tem, kako so častitiljivo obletnico obeležile/-i v velikem jabolku, ki je bilo junija, točno na obletnico, prizorišče svetone parade, kakšne so bile glavne pridobitve gibanja za LGBT-osebe v ZDA ter kako je s pridobljenimi pravicami zdaj, z gostjami/-i iz ZDA. Pridružite se jim lahko ob 18.00 v DIC Legebitra na Trubarjevi 76a.

Petek, 18. oktober 2019

Vljudno vabljeni!