Legebitra vabi!

1. Čili z Legebitro: Palačinke in turnir v enki
Vabljen_a na prve (a ne zadnje) petkove palačinke leta, ki jih organizira Legebitra, kjer se bo istočasno odvijal turnik v enki.

Dogodek, ki ga vodi prostovoljka Ela, bo potekal 14. 2. 2020 v prostorih Legebitre na Trubarjevi 76a.

Več o dogodku lahko najdeš tukaj.

2. Trans srečanje
Transspolna srečanja sooblikujeta Društvo Kvartir in Legebitra. Srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo spolne norme. Srečanja so varen prostor, posvečen pogovoru, deljenju izkušenj, solidarnosti, druženju in skupnemu zoperstavljanju obstoječemu spolnemu sistemu.  

Srečanja koordinirata Kvartirjevi transspolni članici Neja Berlič in Verity Ritchie. Pogovori potekajo v slovenščini in angleščini. 

Transspolna srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo obstoječi spolni binarizem, dobrodošle_i pa so tudi naše_i prijatelji_ce in partnerke_ji. So varen prostor, kjer smo spoštljive_i do vseh marginaliziranih identitet.

Srečanje bo potekalo 19. 2. 2020 v prostorih Legebitre na Trubarjevi 76a.

Več o dogodku lahko najdeš tukaj.

3. Čili z Legebitro: Načtovanje letnega vrta MC Legebitra
Na Legebitri se bo zgodila možganska nevihta! Posledice njenega divjanja so ideje in načrt, kako prenoviti letni vrt. Vabljen_a, da deliš svojo vizijo vrta mladinskega centra.

Z vami bosta načrtovali_a Katja ter prostovoljka Ela 21. 2. 2020 v prostorih Legebitre na Trubarjevi 76a.

Več o dogodku lahko najdeš tukaj.

4. Brcni disforijo v mednožje
Kako se podati v boj z disforijo? Kaj lahko storiš, kej lahko najdeš pripomočke, kaj je ‘packing’ in kaj ‘binding’? V kolikor se soočaš s temi vprašanji, bodo odgovori razkriti na izobraževalni aktivnosti: Brcni disforijo v mednožje, ki bo potekala 25. 2. 2020 v prostorih Legebitre na Trubarjevi 76a.

Metode, ki bodo predstavljene so najpogosteje primerne za trans-maskuline osebe. Delavnico vodita prostovoljca Edi in LIam.

Več o dogodku lahko najdeš tukaj.

5. Čili z Legebitro: Druženje ob branju poezije
Vabljen_a na sproščeo druženje ob branju poezije, kjer bodo spoznavale_i s poezijo kot enim izmed načinov, kako ubesediti svoja občutja, razmišljanja in sanjarjena. S pomočjo brainstorminga bodo skupaj spesnile_i pesmico na temo, ki jo bodo določile_i skupaj.

Dogodek, ki ga vodita prostovoljka_ec Maja in Lan bo potekal 28. 2. 2020 v prostorih Legebitre na Trubarjevi 76a.

Več o dogodku lahko najdeš tukaj.