Legebitra vabi na dogodke v mesecu marcu!

Trans srečanje: Družabne in video igre

Vabljene_i na transspolno srečanje, 4. 3. 2020, v prostorih MC Legebitra na Trubarjevi 76a. Srečanja koordinirata Kvartirjevi transspolni članici Neja Berlič in Verity Ritchie. Pogovori bodo potekali v slovenščini in angleščini.

Čili: Druženje s kokicami – Pose3

Vabljene_i da skupaj s kokicami v petek, 6. 3. 2020, posedete na oblazinjene površine mladinskega centra in si ogledate tretjo epizodo prve sezone serije Pose. Dogodek bo vodila prostovoljka Maša F., odvijal pa se bo v prostorih MC Legebitra.

Izobraževalna aktivnost: Transformacija letnega vrta 1 od 3

Vabljene_i da se pridružite_iš na prvi dogodek v sklopu izobraževanj o preurejanju letnega vrta. Na podlagi idej iz februarskega dogodka se bodo aktivno lotile_i preoblikovanja vrta. Možno bo brusiti, žagati, barvati, slikati. Dogodek bo potekal 12. 3. 2020 v prostorih MC Legebitra.

Čili: Transformacija letnega vrta 2 od 3

Na drugem dogodku bodo teorijo prenesle_i v prakso. Brusile_i, barvale_i, žagale_i bodo ter postavile_i vrtno pohištvo. Vabljene_i vse_i, ki uživate v ročnih spretnosti in tiste_i, ki si želite naučiti novih tehnik pohištva po principu DIY, da se jim pridružite v petek, 13. 3. 2020, v prostorih MC Legebitra.

Trans srečanje

Vabljene_i na transspolno srečanje 18. 3. 2020 v prostorih MC Legebitra. Srečanja koordinirata Kvartirjevi transspolni članici Neja Berlič in Verity Ritchie. Pogovori bodo potekali v slovenščini in angleščini.

Krožek: Stop motion animacija

Vabljene_i na krožek izdelovanja stop-motion animacije, ki bo potekal 19. 3. 2020 v MC Legebitra. Skozi srečanja se bodo spoznale_i s tehniko stop-motion animacije in ustvarile_i lasten izdelek na izbrano temo, ki bo povezan z LGBT+ področjem. Vabijo vse, ki rade_i ustvarjate, pištete, rišete, fotografirate, delate v skupini in ste željne_i novih (spo)znanj ter izzivov. Krožek bo vodil Filip Vurnik, diplomirani likovni pedagog (UN).

Vse zainteresirane prosijo k prijavi. Prijavnico lahko najdeš tukaj.

Čili: Transformacija letnega vrta 3 od 3

Na tretjem dogodku v seriji Transformacij vrta bodo zaključevale_i s predelavo in postavljanjem vrtnega pohištva, hkrati pa bo vrt doživel zeleno preobrazbo, saj bodo zasadile_i rastline in zelišča. Vabljene_i v prostore MC Legebitra v petek, 20. 3. 2020.

Faktografija: Kviz globalnega stanja in razvoja

Na dogodku, ki bo potekal 24. 3. 2020 v MC Legebitra, bodo s pomočjo vprašalnika Roslingove knjige Faktografija poskusile_i razbliniti nekatere od napačnih predpostavk, ki jih imamo o globalni stopnji razvoja.

Artish mladinska ustvarjalnica

Letošnje leto bodo namenile_i raziskovanju lastnih potreb. Pri raziskovanju si bodo pomagale_i z različnimi artish tehnikami. Pri ustvarjanju bosta pomagala Filip Vurnik in Mateja Vilfan. Mladinska ustvarjalnica bo potekala 25. 3. 2020 v MC Legebitra.

Čili: Otvoritev letnega vrta

Vabljene_i na odprtje skupnostnega letnega vrta, po mesecu brušenja, barvanja in sajenja. Odprtje bo potekalo 27. 3. 2020 v prostorih MC Legebitra.

Mednarodni dan vidnosti transspolnih oseb – TDOV

Mednarodni dan vidnosti transspolnih oseb oziroma TDOV se praznuje vsako leto 31. marca. Posvečen je večanju vidnosti transspolnih oseb in ozaveščanju o diskriminaciji in transfobiji. Letos so se odločile_i, da dan proslavijo z refleksijo in vidnostjo močnih točk oseb, znotraj težkih procesov spoprijemanja s transfobijo in rigidnim sistemom.

Legebita vabi vse transspolne in spolno nenormativne osebe (in zaveznice_ke), da se jim pridružijo v torek, 31. 3. 2020 od 15.00 do 18.00 v prostorih MC Legebitra. Dogodek bo sestavljen iz več segmentov. Na dogodek lahko same_i prinesete sestavek oziroma refleksijo določenega ali določenih težkih dogodkov in vaših močnih točk znotraj le-teh. Lahko pa se jim pridružite ob 15.00, saj bo prva ura dogodka namenjena pisanju osebnih refleksij. Od 16.00 dalje bodo zgodbe pretvorile_i v A3 napise, ki jih bodo kasneje posnele_i po tehniki padajočih listov in sporočanja preko pisane besede (primer »my story on paper« posnetki). Posnetki so lahko anonimni ali ne, lahko so kasneje javno deljeni ali pa samo za osebno uporabo. Namen dogodka je odpreti prostor za spolno nenormativne osebe, da ozavestijo močne točke lastnih težkih procesov in da na drugi strani te močne točke sporočijo okolici in s tem širijo ozaveščenost, da LGBT+ osebe niso (le) žrtve nasilja in diskriminacije, ampak da so tudi močne in čudovite osebe. Dogodek bodo vodili: Liam, Blažka in Katja.