Legebitra vabi na LGBT+ mladinski tabor: (Ne)vidnost LGBTIQA+ identitet

Legebitra tudi letos organizira mladinski izobraževalni tabor za mlade LGBTIQA+ osebe, ki bo potekal od 17. do 19. 7. 2020 v Mladinskem centru Legebitra v Ljubljani. Bivale_i bodo v enem izmed bližnjih hostlov (vse_i, tudi tiste_i, ki so iz Ljubljane).  

Tema letošnjega tabora je (Ne)vidnost LGBTIQA+ identitet. 

Kaj pomeni biti viden_a kot LGBTIQA+ oseba? Kakšen vpliv ima (ne)vidnost na naša življenja znotraj naše skupnosti in v širši družbi? Ali nam okolica dovoli, da se pokažemo točno takšne_i kot smo, ali pa nas družbene norme prepričajo, da si nadenemo plašč nevidnosti? V kolikšni meri same_i sebi dovolimo pokazati svoje barve mavrice? 

Na podobna vprašanja bodo skupaj skozi kreativne načine iskale_i vsak_a svoje odgovore. Preko neformalih metod bodo raziskovale_i svoje (ne)vidne osebne okoliščine. 

Z deljenjem svojih lastnih izkušenj in iskrenimi pogovori bodo ustvarile_i prostor, v katerem si bomo lahko na varen način dovolile_i biti videne_i. 

Tabor je brezplačen, plačati je potrebno zgolj kavcijo za rezervacijo prostora (10 eur), ki jo dobiš nazaj.  

Prijave zbirajo do srede, 24. 6. 2020, prijavnica je na voljo tukaj. Prijavijo se lahko vse_i, ki so stare_i od 16 do 29 let.  

Vabilo lahko najdeš tukaj

Več informacij lahko najdeš na njihovi Facebook strani, tukaj