Letošnji Festival LGBT filma vabi na delavnici

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, organizira brezplačno filmsko delavnico.

Delavnica bo potekala v soboto, 12. 12. 2020 in v nedeljo, 13. 12. 2020 (10.00–16.00).

Daniel Manns je nemški ustvarjalec lezbičnega filma Zwischen Sommer und Herbst (Med poletjem in jesenjo, 2018). Odlika filma je, da ne preizprašuje vira zaljubljenosti, ampak se predvsem ukvarja s tem, kaj je ljubezen in kako krmariti med lastnimi pričakovanji in izzivi, ki jih ponuja ljubezen. Manns poleg filmov ustvarja tudi videospote, dokumentarne in reklamne filme.

Na delavnici bo Manns delil_a svoje filmsko znanje v produkciji filma Med poletjo in jesenjo in vodil_a udeleženke_ce skozi proces ustvarjanja filma. Na delavnici se bodo udeleženci_ke učili_e teoretske zasnove, scenarija, snemalne knjige in montaže. Delavnica bo udeleženim dala tudi priložnost, da posnamejo kratki film, saj se bodo lahko iz prve roke seznanili s samim procesom. 

Prijave (s kratko predstavitvijo) zbirajo do 30. 11. 2020 na ales.festival@gmail.com (število mest je omejeno).

Letošnji festival, v sodelovanju z Društvom slovenskih filmskih publicistov FIPRESCI in ob podpori Slovenskega filmskega centra, organizira tudi delavnico kritiškega pisanja o LGBT+ filmih, tokrat namenjeno zainteresiranim kritičarkam_kom. Izbrane kritike bodo po festivalu objavljene v reviji Ekran. 

Prijave (s kratko predstavitvijo) zbirajo do 30. 11. 2020 na ales.festival@gmail.com (število mest je omejeno).

Več informacij najdete tukaj.