Likovni natečaj o podnebni krizi: Odpad zaklad

Prostovoljska skupina Mladi za mesto proti podnebnim spremembam, ki deluje pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže, 31. 3. in 1. 4. 2023 v Mariboru organizira dogajanje, s katerim ozavešča o problematiki podnebne krize. Že zdaj pa pripravlja likovni natečaj za mlade ustvarjalke_ce.

Prispevati je možno risbe, slike ali skulpture, pogoj je, da je vsaj del izdelka iz odpadnih ali recikliranih materialov ter da delo tematizira podnebno krizo.

Na natečaj se prijaviš z imenom in priimkom do 10. 3. 2023 na info@pekarnamm.org. Na e-mail pošlješ naslov izdelka, njegovo sporočilo in obrazložitev izbire uporabljenega materiala. Izdelke prineseš v prostore Pekarne Magdalenske mreže (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16, Maribor) 29. 3. ali 30. 3. med 10.00 in 18.00. Vsi izdelki bodo razstavljeni v soboto, 1. 4. 2023, na dvorišču Vetrinjskega dvora (v primeru dežja v preddvorani Vetrinjskega dvora) med 10.00 in 13.00. Na lokaciji bo žirija, sestavljena iz strokovnjakinj_ov in članic_ov skupine, ocenila izdelke.

Najboljši trije prejmejo zanimive nagrade.

Več informacij je na voljo tukaj.

 

Vir: Mlad.si