Literarni natečaj

Zveza romske skupnosti Umbrella – Dežnik in romski informacijski center Anglunipe razpisujeta 10. literarni natečaj “V sožitju” za izvirno še neobjavljeno kratko zgodbo, pesniško stvaritev ali pravljico.

Na natečaju lahko sodelujete vsi ne glede na starost in etnično pripadnost pod pogojem, da se pesmi ali zgodbe dotikajo naslednih tematik: življenje, sožitje, sreča, mir.

Svoje delo označite s šifro in ga priložite v e-mail sporočilu, označenemu z zadevo: Za literarni natečaj “V sožitju”. Navedite svoje kontaktne podatke (ime in priimek, letnico rojstva, naslov bivališča in telefonsko številko oz. stik). S poslanim delom dovoljujete objavo svojega dela v tiskanih in elektronskih medijih.

Literarna dela so lahko napisana v romskem ali v slovenskem jeziku. Poslana dela bo pregledal uredniški odbor revije Romano Lil, v katerem bodo objavljena tudi izbrana dela.

Posamezni avtor lahko pošlje največ 2 literarni deli do vključno 3. 11. 2022 na naslov drustvo.anglunipe@gmail.com v Word formatu.

Natečaj se bo zaključil z literarnim večerom in razglasitvijo rezultatov komisije ter podelitvijo simboličnih nagrad najboljšim trem izbranim natečaja “V sožitju”, ki bo 5. 11. 2022 s pričetkom ob 18.00 v Kulturnem centru Španski borci (Zaloška cesta 61 v Ljubljani), kjer se boste udeleženci natečaja lahko s svojimi avtorskimi deli tudi predstavili. 

Več si lahko preberete tukaj.

Vir: Romski informacijski center Anglunipe