Literarni večer: Krhanje steklenih sten

Člani projekta V odsevu, ki se ukvarja z destigmatizacijo duševnih motenj, so se odločili, da svojemu naravoslovnemu vsakdanu dodajo pridih umetnosti in s kliničnim pogledom vkorakajo v vode književnosti.

Opazovali bodo, kako je tematika duševnih motenj vpletena v zgodbo − pomembne psihološke pojme bomo podrobno analizirali in poglobili svoje znanje o njih.

Posvetili se bodo knjigi “Stekleni zvon” Sylvie Plath, prodorne avtorice 20. stoletja, ki je pustila trajen žig v ameriški literarni zgodovini s svojo izpovedno poezijo.

V romanu sledimo Esther, ženskemu liku, ki ni želela ustrezati pričakovanjem takratne družbe in sta ji zaradi tega misel na prihodnost in vprašanje identitete povzročali močno, zadušljivo tesnobo, ki jo primerja z ujetostjo v steklenem zvonu. 

V ponedeljek, 21. decembra, ob 19.00 te vabijo, da se jim pridružiš na literarnem večeru. Poglobili se bodo v literarne motive, analizirali razvoj likov, hkrati pa pod drobnogled vzeli tudi psihološke pojme in pojave, ki pomembno krojijo Estherino življenjsko pot.

Poudarek bo predvsem na izmenjavi vaših mnenj in deljenju različnih načinov doživljanja zgodbe, razpravo pa bodo usmerjali 3 voditelji, ki jim svet književnosti ni tuj in bodo z vami zato lahko delili svoja poglobljena teoretična znanja in zanimivosti.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Vir: Društvo študentov medicine Slovenije