Ljubljana Mini Maker Faire

Mini Maker Faire Ljubljana v Slovenijo prinaša globalno gibanje vseh makerjev, izumiteljev, ustvarjalcev, izdelovalcev, umetnikov, znanstvenikov in tehnoloških zanesenjakov. Namen dogodka je raziskovanje ter spodbujanje radovednosti, zvedavosti, odkrivanja ter prostega pretoka idej, znanja ter izkušenj.

Dogodek bo tako prvič na domačih tleh povezal slovenske in tuje ustvarjalce, javnosti pa omogočil, da jih preko številnih celodnevnih brezplačnih aktivnosti spozna, razišče njihovo delo, se vključi v njihove praktične predstavitve ter z njimi deli svoja znanja in izkušnje.

Poleg številnih ustvarjalcev, ki bodo predstavljali lastne izume, bodo skozi celoten dan potekale tudi številne kreativne praktične delavnice ter raznovrstna predavanja priznanih in uspešnih tehnoloških zanesenjakov, izumiteljev in podjetnikov.

Dogodek bo potekal v soboto 13. 5. 2017, v kreativnih centrih Tobačne. Tam se bodo predstavili ustvarjalci iz večine slovenskih Maker Labov, tehnoloških, raziskovalnih in znanstvenih centrov, posamezniki z lastnimi izumi pa tudi številni izumitelji iz sosednjih držav.

Udeležba je brezplačna.

Več informacij najdete tukaj.