MC Legebitra ponovno vabi!

Naslednji teden te v MC Legebitra čakajo naslednji dogodki:

Pogovor o nemonogamnih razmerjih 
21. 8. 2018 ob 16.00

Intimna razmerja, ki so zaradi emancipatornih procesov, kot so feminizmi in LGBT-gibanje, brstela v svoji raznolikosti in mnogoterosti, so danes vse bolj obsojena na prisilno monokulturo in zasledovanje mita romantične ljubezni. Zato bodo obnovile_i zaobljube in se poglobljeno pogovorile_i o lepotah in izzivih nemonogamnih razmerij. Kritično. Analitično. O raznoterih oblikah odprtih zvez, trojčkih, poliamorinih zvezah, poliromantičnih razmerijih, o partnerski anarhiji, poliandriji, poligamiji, svingerstvu in še in še …

FB dogodek

Transspolno srečanje
22. 8. 2018 ob 19.00

Vabljene_i na transspolna srečanja, ki jih sooblikujeta Društvo Kvartir in Legebitra. Srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo spolne norme. Srečanja so varen prostor, posvečen pogovoru, deljenju izkušenj, solidarnosti, druženju in skupnemu zoperstavljanju obstoječemu spolnemu sistemu. 

FB dogodek

Mladinski center brez plastike
23. 8. 2018 ob 18.00

Julija so v MC Legebitra začeli uveljavljati politiko zniževanja uporabe plastike. Plastične kozarčke, krožnike in pribor za enkratno uporabo so zamenjali s kovinskim priborom, steklenimi kozarci in keramičnimi krožniki. Spodbujajo reciklažo in nadciklažo. Razvijajo kritično  mišljenje do potrošništva in kulture izobilja. V kratkem bodo pripravili izmenjevalnico oblačil. Julija so se pridružili globalni akciji Plastic free July, dobre prakse pa želijo razširiti po vsej mreži mladinskih centov v Ljubljani. O tem in tudi o bližajoči se akciji Očistimo Slovenijo, ki se ji bodo kot Mladinski center pridružili, bodo govorili na tokratnem izobraževalnem srečanju. Z vami bo Katja Sreš iz Društva Ekologi brez meja.

FB dogodek

Tradicionalni Legebitrin piknik
24. 8. 2018 ob 16.00

V sklopu praznovanja 20-letnice Legebitre bodo v petek, 24. avgusta 2018, od 16.00 ure dalje v Mladinskem centru Legebitra na Trubarjevi 76 pripravile_i tradicionalni Legebitrin piknik. Na voljo bodo tudi družabne igre, namizni tenis, muzika, osvežilne pijače in veliko lepih ljudi za klepet.

FB dogodek