Mednarodni dan vidnosti transspolnih oseb na spletu

Medarodni dan vidnostni transspolnih oseb oziroma TDOV se praznuje vsako leto 31. 3. 2020. Posvečen je večanju vidnosti transspolnih oseb in ozaveščanju o diskriminaciji in transfobiji. Letos se je Društvo Legebitra odločilo, da dan proslavijo z refleksijo in vidnostjo močnih točk oseb, znotraj težkih procesov spoprijemanja s transfobijo in rigidnim sistemom.

Vabijo vse transspolne in spolno nenormativne osebe (in zaveznice_ke), da se jim pridružite v torek, 31. marca od 15h do 18h.

Dogodek bo sestavljen iz več segmentov. Na dogodek lahko že same_i prinesete sestavek oziroma vašo refleksijo določenega ali določenih težkih dogodkov in vaših močnih točk znotraj le-teh. Lahko pa se jim pridružite ob 15.00, saj bo prva ura dogodka namenjena ravno pisanju osebnih refleksij. Od 16.00 dalje bodo te zgodbe pretvorile_i v A3 napise, ki jih bodo kasneje posnele_i po tehniki padajočih listov in sporočanja preko pisane besede (npr. “my story on paper” posnetki). Posnetki so lahko anonimni ali ne, lahko so kasneje javno deljeni ali le za vašo osebno uporabo.

Namen dogodka je odpreti prostor za spolno nenormativne osebe, da ozavestijo močne točke lastnih težkih procesov in da na drugi strani te močne točke sporočijo okolici in s tem širijo ozaveščenost, da LGBT+ osebe niso (le) žrtve nasilja in diskriminacije, ampak da so tudi močne, čudovite osebe.

Dogodek vodijo Liam, Blažka in Katja.

Informacije kako bo dogodek potekal preko spleta bodo objavljene tukaj.