Mednarodni projekt CURAE v Mladinskem centru Idrija

V prihodnjih treh letih bo Mladinski center Idrija sodeloval v mednarodnem projektu Curae (Caring for the Continuation of Vintage Craft), ki se ukvarja z ohranjanjem tradicionalnih obrti in prenosom znanj na mlade.

Cilj projekta je opolnomočenje mladih, ki živijo na podeželju, da s pomočjo poznavanja starih obrti, z modernizacijo le-teh ter s pomočjo sodobnih tehnologij prilagodijo obrti na tak način, da se izboljšajo njihove zaposlitvene možnosti.

Projekt združuje 6 partnerjev iz Nizozemske, Grčije, Slovenije, Francije, Italije in Portugalske. Vsak od partnerjev sodeluje z mladimi iz težkih okolij in želi podpreti njihovo aktivno sodelovanje v družbi z različnimi orodji in metodami, ki prihajajo s področja neformalnega izobraževanja. Cilj projekta je podpreti mlade partnerskih in pridruženih partnerskih organizacij pri pridobivanju usposabljanja in metodologij, da bi lahko svojim ciljnim skupinam ponudili prilagojeno in kakovostno učenje.

K projektu vabijo mlade, ki si želijo ustvariti kariero s področja obrti, si želijo potovanj, mednarodnih izkušenj in pridobivanja znanja po metodi »learning by doing« ter kasneje to znanje tudi deliti z mladimi.

Več informacij o projektu ter kako sodelovati je na voljo tukaj.

Vir: Mlad.si