Medsosedska medgeneracijska pomoč: Društvo YHD išče prostovoljce in uporabnike

Na YHD – Društvu za teorijo in kulturo hendikepa so zagnali projekt Medsosedske-medgeneracijske pomoči. S projektom želijo pomagati vsakomur, ki bi pri vsakdanjem življenju potreboval nekaj pomoči. Povezati želijo ljudi, ki pomoč rabijo z ljudmi, ki jim to pomoč lahko nudijo – starostne omejitve ni. Iščejo tako uporabnike in prostovoljce.

Medsosedska pomoč zajema spremstvo pri vsakdanjih opravkih (trgovina, banka, pošta ipd.), družabništvo (druženje, klepet, kartanje ipd.), drobna hišna opravila (pomoč pri pospravljanju, kuhanju ipd.) in popravila, digitalna pomoč (pri rokovanju z računalniki, pametnimi telefoni, naročanje receptov preko portala IRIS ipd.) oz. odvisno od potreb uporabnika (če gre za specifične potrebe, bomo skušali najti ustreznega prostovoljca s tem specifičnim znanjem).

Projekt se primarno izvaja v dveh ljubljanskih soseskah (Šiška in Polje), kar pa ne pomeni, da bodo odrekli pomoč uporabniku ali odgnali stran prostovoljca, če prihajata iz katere koli druge soseske – dobrodošli vsi.

Iščejo torej tako uporabnike in prostovoljce – na eni strani ljudi, ki pomoč potrebujejo, na drugi pa tiste, ki so pripravljeni sosedi ali sosedu priskočiti na pomoč.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa