Milojka – okolju in vesolju prijazen sejem

Dobra žena Milojka se je, spričo lanskega lepega sprejema, odločila, da pride letos spet. Ker ji koncept “last minute” in predvsem ideja vsesplošnega množičnega prerivanja, ne diši, bo svojo turnejo začela prej in s tem tudi vam omogočila mirnejše preživetje hektičnega decembra.

Milojka ve, da želite svojim ljubim, dragocenim in nezamenljivim, izkazati naklonjenost, ljubezen in hvaležnost v obliki darov. Zaveda se tudi epidemije nereflektiranega potrošništva, ta pa jo skrbi in moti.

Zato se je decembra 2016 sklenila roditi in vsečloveškemu življu omogočiti naravi in družbi prijaznejšo izbiro. Njenemu pozivu se je tudi letos odzvalo lepo število tovarišic in tovarišev. Vsi bodo s seboj prinesli raznolike izdelke in reči, ki so tako ali drugače okolju in vesolju prijazni. Bodisi glede na svojo sestavinsko ekološko poreklo, bodisi glede na razmere svoje izdelave.

Na Milojkin alterSEJEM poleg Izmenjevalnice – in njenih rabljenih oblačil, ki jih zamenjamo za donacije hrane in izdelkov za higieno – bodo z nami še Knjižnica R E Č I, Zavetišče za zavržene rastline, Zadruga Stara roba, nova raba, Fabrica – ročno izdelani nakit, Preoblikovalnica, Knjigokrojač, Breja Preja, Pehtra in društvo Divja, Fržek, in še kdo.

Vse donacije zbrane na Izmenjevalnici bodo, kot vedno, namenjene prejemnikom pomoči Rdečega križa, sredstva zbrana s sejmom bodo namenjena nadaljnjemu razvoju praks, ki so trajnostno usmerjene, okolju prijazne in krepijo socialno vključevanje. Del teh sredstev pa bomo namenili neposredno projektu RKS-OZ Ljubljana Pomagajmo LJUDEM našega mesta za pomoč najbolj ogroženim.

Več informacij najdete tukaj.