Na obisku: Tačke pomagačke

Ob letošnjem svetovnem dnevu duševnega zdravja gostijo v Društvu Legebitra Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov, Tačke pomagačke.

O delu, ki ga opravljajo pravijo: “Psi so zvesti, nenadomestljivi družabniki. Spodbudno vplivajo tudi na popolne neznanke_ce, kar potrjujejo številne znanstvene raziskave. Vse več strokovnega osebja v bolnišnicah, zavodih, domovih za starejše, šolah in vrtcih priznava, da lahko psi odločilno pripomorejo k napredku posameznic_kov. Ker so spretni motivatorji, so psi dobrodošli pri delu z otroki s posebnimi potrebami, s posameznicami_ki po poškodbah, z onkološkimi bolnicami_ki, z oslabelimi, s pacientkami_i z nevrološkimi in degenerativnimi obolenji. Psi razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege ob človeški zadržanosti in odločilno pripomorejo k sproščenemu delovnemu vzdušju.” (http://www.tackepomagacke.si/kdo_smo/o_nas/)

Pomembno! Da bo obisk za Tačke pomagačke prijeten in sproščen, je udeležba omejena na 15 obiskovalk_cev. Če želite preživeti smrčkasto kosmati popoldan z njimi, vas prosijo, da se prijavite na elektronski naslov: svetovanje@legebitra.si.

Prijave sprejemajo do 9. 10. 2017.

Dogodek najdete tukaj.