Nagradni natečaj #GlassRepurpose na Instagramu

Bienale oblikovanja BIO 26 v sodelovanju s Steklarno Hrastnik pripravlja nagradni natečaj BIO 26 Glass repurpose, tematsko povezan z aktualno temo bienala: informacije ter kako z njimi upravljamo, jih odpiramo javnosti, obdelujemo in oblikujemo.
 
Ker so tudi izdelki iz stekla nosilec informacij in ker je Steklarna Hrastnik družbeno odgovorno podjetje, se postavlja tehtno vprašanje: kaj se zgodi s temi izdelki, nosilci informacij, ko je njihov prvotni namen uporabe končan in življenjski cikel izdelka zaključen? Kakšno ponovno vrednost / informacijo lahko ustvarimo z že uporabljeno steklenico?
 
To bo ključni izziv za udeležence natečaja, ki jih pozivajo k temu, da razvijejo idejo drugačnega namena uporabe  zavrženih steklenic in jim jo predstavijo v do 30 sekund trajajočem videoposnetku ali na avtorski fotografiji.
 
Iščejo se izvirne, nevsakdanje ideje s tržnim potencialom in so v skladu z načeli trajnostnega razvoja.
 
K sodelovanju vabijo arhitekte, oblikovalce, fotografe in vse ostale, ki jih to področje zanima. Objave bodo zbirali do 30. septembra 2019, nato pa bo med njimi žirija izbrala tri najboljše.
 
Ustvarjalec zmagovalnega predloga bo prejel finančno nagrado v višini 1.000 evrov, drugo in tretje uvrščeni pa bosta deležna objave v medijih. Vsi nagrajenci prejmejo tudi simbolično nagrado “Steklarna Hrastnik doživetje”.
 
Če želiš deliti svojo idejo, jo na Instagramu označi s ključnikom #GlassRepurpose, oznako @mao_sloveniain objavi na svojem javnem profilu na Instagramu ter tako sodeluj na nagradnem natečaju!
 
Več podrobnosti o pravilih sodelovanja najdete tukaj.