Napolni škatlo s slovensko kulturo!

Kampanja “Kulturna škatla” (“Culture box”) predstavlja novo ter živahno združitev različnih nacionalnih organizacij Hostelling International (HI), ki promovirajo drugačen in poučen način potovanja.

Organizacije, ki se vključujejo v HI, imajo skupne vrednote, a se med seboj razlikujejo ravno tako, kot se med seboj razlikujejo različni narodi v kulturnih in jezikovnih posebnostih. Skupaj ustvarjajo mednarodne projekte s ciljem promocije miru na svetu. Ravno kampanja “Sleep for Peace“, ki promovira mladinska prenočišča kot prostore miru za vse ljudi, je eden takšnih projektov. 

Kampanji se je pridružilo tudi Popotniško združenje Slovenije, ki bo napolnilo slovensko kulturno škatlo. Poslali jo bodo partnerjem iz Belgije in ravno pri oblikovanju vsebine škatle bi potrebovali tvojo pomoč.

Če veš, kateri predmet po tvojem mnenju spada v slovensko kulturno škatlo (mora imeti povezavo s slovenskim jezikom, navadami, posebnostmi in znamenitostmi, lahko pa se dotika tudi stereotipov, vendar vsebina ne sme biti pretežka), pošlji svoje predloge in jim pomagaj, da bo slovenska škatla izgledala res odlično. 

Vsi, ki boste poslali svoje predloge, boste prejeli kodo za brezplačno razglednico, ki jo boste lahko poslali z aplikacijo MyPostcard

Svoje predloge lahko oddaš tukaj