Natečaj za logotip projekta YinfoPioneers v katerem sodeluje tudi mreža L’MIT

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim (ERYICA) objavlja natečaj za oblikovanje logotipa za projekt YinfoPioneers: Pionirji mladinskega informiranja Zahodnega Balkana. V projektu sodeluje tudi Ljubljanska mreža info točk.

YinfoPioneers je Erasmus+ projekt v sklopu katerega se nudi podpora na področju mladinskega informiranja za države: Alabanijo, Bosno in Hercegovino, Črno Goro in Severno Makedonijo.

Znotraj držav Zahodnega Balkana mladi težko dostopajo do zanesljivih in kakovostnih informacij. Kljub temu, da obstajajo info točke za mlade, pa v teh državah ni nacionalnih struktur, ki bi omogočal univerzalen dostop do kakovostnih informacij in svetovanj za mlade. Zato želimo v sklopu projekta razviti in razširiti mladinsko informiranje in svetovanje v te države ter promovirati in ozaveščati, da je dostop do informacij pravica vseh mladih in kot tako to tudi integrirati v nacionalne mladinske politike.

Cilj natečaja je prejeti logotip, ki bo najbolje izražal pomembnost mladinskega informiranja na področju Zahodnega Balkana ter vizualno reprezentiral projekt YinfoPioneers.

Natečaj je namenjen mladim do 30. leta starosti, ki jih veseli grafično oblikovanje in so kreativni.

Barvna paleta logotipa naj vsebuje svetlejše barve, ki pa naj bodo vidne tudi v črno beli različici. Datoteke morajo biti shranjene v visoki resoluciji (vsaj 300dpi) in pripravljene za tisk. Tehnika in motiv sta poljubna. Ker gre za mednarodni projekt naj logotip vsebuje le krajšo različico imena (YinfoPioneers).

Svoja dela pošljite na mail: info.skuc@lmit.org.

Mladinsko informiranje je osrednja naloga mladinskega dela, ki vključuje mnoge aktivnosti kot so informiranje, svetovanje, vodenje in usposabljanje, mreženje in povezovanje s specializiranimi ponudniki storitev. Ena od krovnih organizacij, katere pridruženi partner je tudi Ljubljanska mreža info točk, ERYICA, je neodvisna organizacija, ki na področju Evrope združuje in koordinira lokalne in nacionalne mreže, ki se ukvarjajo z informiranjem mladih.

Podaljšan rok prijave do 1. 3. 2023.

Več o mladinskem informiranju in o ERYICI je na voljo tukaj. Več informacij o natečaju je v angleškem jeziku na voljo tukaj.

Vir: ERYICA