Natečaj za najboljšo kritiko

Festival Pranger v sodelovanju z Društvom slovenskih literarnih kritikov (DSLK), Pritličjem in MKC Črko objavlja natečaj za mlado kritiko.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki še nimajo objavljenih več kot 5 kritik v osrednjih literarnih revijah, dnevnem časopisju ali radiju. Sodelovanje ni pogojeno z leti ali s statusom.

Izbira zbirk za sodelovanje na natečaju Mlada kritika je omejena z izbranimi pesniškimi zbirkami na Festivalu Pranger 2018. O eni od zgoraj navedenih zbirk napišete kritiko. Maksimalno število znakov je 5000 (s presledki).

Svoj izdelek pošljite najkasneje do 21. 5. 2018 na e-naslov mlada.kritika@pranger.si z zadevo »Za natečaj Mlada kritika 2018«. Razen kritiškega prispevka naj e-pošta vsebuje še vaš ime in priimek, kontaktne podatke (e-naslov in telefon) ter kratko predstavitev (do 1000 znakov s presledki).

Žirija bo izbrala tri najboljše kritičarke oziroma kritike, ki bodo sodelovali na kritiški delavnici (konec maja in junija jo bo vodila Maja Šučur) in na debati Mlada kritika, ki se bo odvila 27. junija 2018 v Pritličju, Mestni trg 2, 1000 Ljubljana.

Prav tako pa bo žirija tudi podelila nagrado Pranger – Mlada kritika najboljšemu kritiku ali kritičarki (izmed izbranih treh). Zmagovalka ali zmagovalec razen plakete prejme tudi denarno nagrado v višini 200 EUR bruto.

Več o Festivalu Pranger si lahko preberete tukaj