Ne kupuj, raje izmenjaj! Izmenjava poletne garderobe!

Teden modne revolucije (Fashion Revolution Week), ki poteka vsako leto v aprilu, so se v Zavodu Voluntariat odločili podaljšati kar v leto modne revolucije. Da si osvežimo garderobo, se podružimo, nekaj prihranimo in nenazadnje, da bo na svetu (na dolgi rok) manj oblačil, ki predstavljajo ogromne količine odpadkov, pripravljajo predpoletno izmenjavo oblačil. 

Tokrat so pravila nekoliko dopolnili, vendar pa se še vedno želijo izogniti preveliki administraciji in tako računajo na medsebojno solidarnost in sprejetje tveganja.

Prinesete lahko DO PET KOSOV RABLJENIH OBLAČIL. Izmenjava oblačil poteka po principu 1 za 1, ne glede na vrsto oblačila. Torej, kolikor kosov prineseš, toliko jih lahko tudi odneseš.

Oblačila naj bodo čista in ohranjena. S predajo oblačil sprejmete tveganje, da bodo vaša oblačila našla nove lastnike, vi pa zase ne boste našli primernih kosov. A ne skrbite, zagotavljajo, da bo izbira bogata! Vsa oblačila, ki ne bodo našla novih lastnikov, bodo podarili organizacijam, ki jih bodo posredovala naprej pomoči potrebnim, ter v točke tekstilnice. 

Dogodek je obenem odlična priložnost, da spoznate in se včlanite v Knjižnico REČI, kjer si boste lahko že takoj izposodili super stvari, ki jih potrebujete le občasno – imajo od šivalnega stroja, sušilnika sadja do sladoledomata in družabnih iger.

Dostop do FB dogodka najdete tukaj.