Ob mednarodnem dnevu mladih sprejem na Uradu RS za mladino

V ponedeljek, 12. avgusta, obeležujemo mednarodni dan mladih. Ob tej priložnosti na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport skupaj z Uradom RS za mladino organizirajo sprejem za predstavnike mladinskih organizacij. 

Na sprejemu bosta s strani ministrstva prisotna državna sekretarka Martina Vuk in državni sekretar dr. Jernej Štromajer, s strani Urada RS za mladino pa direktor Tin Kampl.

Martina Vuk in Tin Kampl bosta nagovorila udeležence sprejema, v nadaljevanju pa bo sledil pogovor in izmenjava stališč v sproščenem vzdušju o tem, kako izboljšati položaj mladih.

Mednarodni dan mladih tradicionalno obeležujemo na pobudo Generalne skupščine OZN od leta 2000 dalje, z namenom ozaveščanja o izzivih, s katerimi se srečujejo mladi. Tema letošnjega mednarodnega dneva mladih je preoblikovanje izobraževanja, s katero želijo Združeni narodi osvetliti prizadevanja, da bi izobraževanje postalo bolj vključujoče in dostopno za vse mlade, kar je tudi eden izmed 17-ih ciljev trajnostnega razvoja v sklopu Agende 2030.

Več o mednarodnem dnevu mladih si lahko prebrete tukaj.