Objavljen natečaj Plaktivat

Sodeluj in soustvarjaj boljši življenjski prostor!

TAM-TAM Inštitut razpisuje nov natečaj za oblikovanje mestnega plakata. Trinajsti Plaktivat izpostavlja temo solidarnost.

V času vse večjih konfliktov med različno mislečimi in živečimi, ki jih poglabljajo populizmi, radikalizmi, mediji in algoritmi vseh vrst, je definicija solidarnosti, kot smo jo razumeli, na preizkušnji. Če k temu dodamo še izjemno individualizirano družbo, ki posameznika in njegovo osebno svobodo vse večkrat postavlja pred interese skupnosti, je družbeni konsenz na katerem temelji solidarnost, ogrožen.

Pomagajte izpostaviti problematiko skozi plakat. Prijave so odprte do vključno 9. februarja 2021, plakat z zmagovalno idejo pa bo objavljen na 500 plakatnih mestih širom Slovenije in prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival (SOF) in Bienale slovenskega oblikovanja Brumen.

K sodelovanju vabljeni tako samostojni oblikovalci in oblikovalke, študenti in študentke, dijaki in dijakinje grafičnih smeri kot tudi oglaševalske agencije. Sodelovanje na natečaju je brezplačno.

Več informacij o Plaktivatu in razpisnih pogojih lahko najdete na uradni spletni strani tukaj

Vir: TAM-TAM mestni plakati