Odprt poziv za kratke filme v sekciji Video na plaži festivala Kino Otok 2022

18. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema se bo po dveh izvenserijskih avgustovskih terminih z letom 2022 v Izoli ponovno dogajal med 1. in 5. junijem. V že tradicionalni sekciji Video na plaži bo na platno pod zvezdami in pred njega pripeljal izbor svežih udarnih kratkometražcev odprtega duha in njihove avtorje.

V sekciji Video na plaži podpirajo prikaz filmske produkcije še neuveljavljenih avtorjev novih generacij, ki raziskuje bogastvo in drznost filmskega izraza tako v formi kot v vsebini. Ob domači neodvisni produkciji prikazujemo tudi filme iz sosednjih držav in širše.

Video na plaži ni tekmovalni program, temveč deluje kot raziskovalna platforma, ki poleg javne predstavitve filmov omogoča tudi dialog, pretok idej in znanja med gostujočimi uveljavljenimi avtorji ter tistimi, ki so šele na začetku svoje filmske poti, ali pa se s svojim ustvarjanjem gibljejo zunaj ustaljenih prostorov konvencionalne in tržno naravnane filmske produkcije.

Omejitev glede filmskih zvrsti ni. Dolžina prijavljenih filmov: do 30 minut. Prednost pri izboru bodo imeli filmi, ki so nastali v letih 2021 in 2022. 

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Otok, zavod za razvijanje filmske kulture