Odprt poziv za študentski literarni natečaj Rdeča nit

Odprt je poziv za prijavo literarnih del na študentski literarni natečaj Rdeča nit 2023.

S študentskim literarnim natečajem Rdeča nit se spodbija ustvarjalnost, domišljijo in refleksijo ter se odpira mladim piscem in piskam vrata v literarni svet, da lahko sveža besedila izpod spretnih peres po bivanju v temnih predalih le ugledajo luč dneva in zaživijo med bralci.

O prejetih in zmagovalnih literarnih prispevkih, ki jih bo ocenila komisija, sestavljena iz študentk in študentov ter profesorjev in profesoric, nagrade pa bodo podeljene na slavnostnem zaključnem dogodku.

Dolžina besedil naj ne presega 30.000 znakov s presledki (ena avtorska pola). Besedila ne smejo biti predhodno objavljena v knjižni izdaji.

  • Kratka proza: največ 2 kratki zgodbi
  • Poezija: največ 5 pesmi
  • Dramatika: največ 1 dramsko besedilo

Vsako besedilo pošljite v posebni datoteki, ki jo označite zgolj z naslovom oz. prvim verzom. Osebne podatke (ime in priimek, stalni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, letnik študija in fakulteto) podajte v besedilu elektronskega sporočila. V zadevi navedite, v katero kategorijo se prijavljate.

Vsi s statusom študentke oziroma študenta lahko svoja literarna besedila, napisana v slovenskem jeziku in s temo po lastni želji, pošljete na elektronski naslov ff.rdeca.nit@gmail.com.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Filozofska fakulteta