Odprt poziv za umetnike_ce in študente_ke [BIEN21]

Bienale tekstilne umetnosti BIEN21 objavlja razpis za predstavitev projektov v Mergentalerjevi ulični galeriji in v digitalni galeriji na spletni strani layer.si/bien.

Tema natečaja je Zadušitev.

Ves svet se sooča z novo družbeno realnostjo, v kateri zmanjkuje prostora za družbene stike, za svobodno gibanje, za dotik in bližino. Živimo v času, ko je omejitev toliko, da morda ni več smiselno govoriti o tem, kaj vse je prepovedano, temveč o tem, kaj je pravzaprav sploh še dovoljeno.

Tekstilni bienale Bien 2021 bo gostil Kranj, prestolnico Gorenjske, ki je pred osamosvojitvijo Slovenije od Jugoslavije veljala za vodilno tekstilno regijo v Sloveniji in v tem delu Evrope. Po zadušitvi industrije je sprememba za seboj pustila veliko praznino. Bien 2021 svoje temelje postavlja na tem praznem prostoru, preizprašuje tradicijo in nove ustvarjalne pristope.

Vabijo vas, da obravnavate temo razpisa v odnosu do svojega lokalnega okolja in tekstilne umetnosti. Razpis je odprt za posameznike in skupine, ki delujete na področju tekstilne, vizualne, konceptualne in/ali performativne umetnosti. Izbrani projekti bodo razstavljeni v javnem prostoru v obliki 3 večjih plakatov ter na spletu.

Prijave sprejemajo do vključno 28. februarja 2021.

Več informacij o razpisu lahko najdete tukaj.

Vir: Layerjeva hiša