Odprta razpisa za plačano pripravništvo na EPO in EUIPO

Univerza v Ljubljani po prejetih prijavah za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatk/kandidatov (pet s področja humanistike in družboslovja, pet s področja naravoslovja in tehnike).

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatk/kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Evropskem patentnem uradu (EPO) v Münchnu (Nemčija). Po izboru EPO kot ustrezna štejejo sledeča področja:

  • humanistika in družboslovje: pravo, ekonomija oz. poslovne vede, mednarodni odnosi/ politologija, komunikologija, marketing, družboslovna informatika, kadrovski management ipd.
  • naravoslovje in tehnika: kemijsko inženirstvo, strojništvo, elektrotehnika, telekomunikacije, računalništvo in informatika, biologija, živilska tehnologija, mikrobiologija, biotehnologija, farmacija, genetika, vede o življenju, vede o materialih, statistika oz. podatkovna analiza ipd.

Razpis za uvrstitev na ožji seznam kandidatk in kandidatov za opravljanje plačanega pripravništva v Uradu Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) v Alicanteju (Španija). Kot ustrezna študijska področja za EUIPO štejejo:

pravo (predvsem pravo intelektualne lastnine), upravljanje intelektualne lastnine (tudi industrijsko oblikovanje), intelektualna lastnina in upravljanje znanja (raziskovanje intelektualne lastnine, spletno izobraževanje), politologija in mednarodni odnosi, jezikoslovje, ekonomija in poslovna administracija, informacijska tehnologija (analiza podatkov, informacijska varnost, analiza poslovanja, programski inženiring, tehnična podpora strankam, avtomatizacija procesov, umetna inteligenca), komunikologija in vizualno oblikovanje, inženirske vede, arhitektura, gradbeništvo, logistika.

Razpisi so na voljo tukaj.

Vir: Karierni centri univerze v Ljubljani