Odprte so prijave na jesensko literarno rezidenco MKC Črke

Mladinski kulturni center Maribor v sklopu literarnega programa MKC Črka razpisuje literarno rezidenco v Hostlu Pekarna za mlade perspektivne pisce_ke in prevajalce_ke za obdobje od septembra do decembra 2022.

Literarna rezidenca MKC Črke v Hostlu Pekarna za mlade perspektivne pisce in prevajalce je prednostno namenjena perspektivnim mladim pesnikom, pesnicam, prozaistom, prozaistkam in prevajalcem, prevajalkam iz Slovenije, ki še niso dopolnili ali dopolnile tridesetega leta starosti. S programom organizator MKC Maribor spodbuja mobilnost in vrhunsko ustvarjalnost mladih avtoric in avtorjev ter promovira in širi sodobno slovensko literaturo.

Program “Literarna rezidenca MKC Črke v Hostlu Pekarna za mlade perspektivne pisce in prevajalce” omogoča avtoricam in avtorjem, da nadaljujejo svoje trenutne pisateljske projekte ali razvijajo avtorski material in gradivo kot odziv na bivanje v novem okolju. Program je namenjen prevajalcem in prevajalkam ter ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki ustvarjajo poezijo ali prozo (romani, kratka proza, dramatika, esejistika). Program ponuja bivalni in delovni studio v Hostlu Pekarna v Mariboru z lastno kopalnico in kuhinjo. Studio ima posteljo, popolnoma opremljeno kuhinjo z jedilno mizo, garderobno omaro, klimatsko napravo, kabelsko TV in lastno kopalnico s tušem in straniščem.

Prijave z opisom dela, življenjepisom in referencami zbirajo na naslov petra.kolmancic@mkc.si.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Mlad.si