Odprte so prijave na “ŠOUROCK’18”

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’18«. ŠOUM že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR in več nastopov po Sloveniji. Ambasador letošnjega natečaja je Jure Longyka, priznani radijski voditelj, glasbeni urednik, napovedovalec in novinar.

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. 

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK pomerile na treh predizborih. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 8. 5. 2018. Tudi v letošnji izvedbi bodo četrtega finalista na predizborih izglasovali obiskovalci.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR (namenjeno snemanju singla, videospota, nakupu glasbene opreme in podobno) in promocijsko podporo do konca leta 2018, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Festival Lent (Mladinin oder), Lampiončki 2018, Summer Fest Radlje, Studio Glas podzemlja, Šourock 2019 in najmanj 5 klubskih koncertov.

Rok za prijavo je 8. 3. 2018.

Natečaj in prijavnica sta dostopna tukaj