Odprti poziv 2022: Boundary Crossing

Gledališče Glej obvešča, da je odprt poziv za desettedenski kreativni laboratorij Boundary crossing 2022.

Poziv je namenjen mladim ustvarjalcem_kam, ki so še na začetku svoje profesionalne poti in jih zanima interdisciplinarni pristop do uprizoritvenih umetnosti. Sodelujoče ustvarjalke in ustvarjalci se bodo naučili razvijati in kritično ocenjevati svoje delo skozi raznolike perspektive, delovne odnose, kulture in vloge. Program se hkrati izvaja na treh lokacijah: na Nizozemskem, v Turčiji in Sloveniji. V projektu bodo ustvarjalci_ke iz treh držav vstopili v mednarodno in interdisciplinarno sodelovanje. Delo bo potekalo tako v živo (v posameznih državah) kot prek spleta. 

Med projektom se delo razvija kolektivno, skozi participatorne vloge pa je možen tudi razvoj individualnih veščin. Program je sestavljen iz kombinacije predavanj, evalvacij, pogovorov ter ustvarjalnega dela v prostoru. 

Med 21. marcem in 27. majem 2022 boste del izobraževalnega procesa od ponedeljka do petka, dva do tri dni na teden (trije dnevi so predvideni v 1., 6. in 7. tednu) približno 4-5 ur na dan. Med 23. in 27. majem je predvidena petdnevna delovna rezidenca v Izmirju v Turčiji z udeleženci_kami projekta iz vseh treh držav. 

Projekt bodo vodili mentorji iz profesionalnega gledališkega okolja ter akademskega sveta iz vseh treh držav. V Sloveniji bosta to Branko Jordan in Anja Pirnat s strokovno podporo Barbare Poček in Inge Remeta.

Podrobna časovnica, več informacij in prijave so na voljo tukaj.

Vir: Gledališče Glej