Okrogla miza: Filozofija v antropocenu – etika in okoljska pismenost

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem vabi na okroglo mizo “Filozofija v antropocenu – etika in okoljska pismenost”, ki bo potekala v četrtek, 18. novembra 2021, s pričetkom ob 11.00 na spletnih in Facebook straneh organizatorjev. Potekala bo v okviru Unescovega svetovnega dneva filozofije, zato je med soorganizatorji tudi Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

Dogodek, ki ga organizirajo Slovensko filozofsko društvo, Društvo za razvoj humanistike, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, Pedagoški inštitut, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, je posvečen osveščanju globalnega prebivalstva glede izjemnega pomena te discipline za negovanje kritičnega mišljenja, kulture dialoga, miru in promocije človekovih pravic.

Osrednja prireditev bo v obliki okrogle mize in prispevkov slovenskih dijakov ter študentov med drugim nagovorila problematiko obsega okoljske krize in izgledov za prihodnost, utemeljitve človekove moralne odgovornosti do okolja, pravične razporeditve bremen podnebnih sprememb in onesnaževanja, povezave izkoriščanja okolja z drugimi oblikami eksploatacije ter izobraževanja za okoljsko etiko in trajnostni razvoj.

Slavnosna govorca bosta Gašper Hrastelj (UNESCO Slovenija) in dr. Marjan Šimenc (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani).

Več informacij o spletnem dogodku najdete tukaj.

Vir: Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta