Okrogla miza “Na mladih gospodarstvo stoji” na Informativi 2018

Kaj imata skupnega izbira izobraževanja in prva zaposlitev? Pridruži se okrogli mizi »Na mladih gospodarstvo stoji« na Informativi 2018, ki jo za mlade pripravlja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije in iz prve roke pridobite informacije od mladih, uspešnih gospodarstvenikov.

Okrogla miza se bo odvijala na Informativi 2018, v petek, 26. januarja, med 12.00 in 13.30 uro v predavalnici GALERIJA, v 1. nadstropju Gospodarskega razstavišča (ob glavnem vhodu po desnem ali levem stopnišču).

Pogovarjali se boste o vplivih (prave) izbire izobraževanja, o možnostih in priložnostih mladih pri iskanju karierne poti, kako se pripravljati na zaposlitev in kaj lahko mladi za lažjo zaposlitev naredijo že med samim izobraževanjem.

Odgovore vam bodo podali mladi, uspešni gospodarstveniki, ki bodo predstavili svoje strahove, pomisleke, izzive in (prave) odločitve na karierni poti.

Z vami bodo:

  • Taja Benčina – direktorica in idejna vodja spletne platforme Coinhab. Arhitektka, podjetnica. Podiplomski študij je opravila na Nizozemskem, kjer je dobila idejo za platformo Coinhab.
  • Žiga Žveplan – vodja blagovne znamke pri Mars, Incorporated. Podatkovni analitik, igralec in režiser gledaliških predstav v B’K Teatru iz Črnega vrha.
  • Lara Delić – ‎kadrovska strokovnjakinja, Revija Direktor. Psihologinja, zunanja predavateljica na Oddelku za psihologijo UM, članica AmCham, podpredsednica DKD Podravje.
  • Blaž Triglav – soustanovitelj in direktor Mediately, Modra Jagoda d.o.o. Ekonomist, podjetnik. Po zaključku študija se je lotil programiranja, takrat se je tudi začela rojevati ideja o današnjem podjetju.
  • Vera Nunić – vodja oddelka za krepitev podjetništva iz Tehnološkega parka Ljubljana. Predstavila nam bo aktivnosti, s katerimi pomagajo mladim podjetnikom ter delila izkušnje dela z mladimi.

Pogovor bo povezoval Zoran Keser z Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS.

Za vse, ki se ne boste mogli udeležiti sejma Informative, vabljeni k ogledu okrogle mize na YouTube kanalu, kjer se bo predvajala v živo. Za ogled prenosa sta potrebna le projektor in internetni dostop. Za prenos bodo skrbeli dijaki programa »medijski tehnik« iz Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica.