Os akcije: Delavnice filmskega ustvarjanja

DZMP Luksuz produkcija vabi mlade (15 – 29 let), da se pridružijo tedenskim spletnim srečanjem filmskih navdušencev_k! 

Na srečanjih se bodo pogovarjali o teoretičnih in praktičnih vidikih filmske produkcije in si bodo pobližje ogledali_e primere iz zgodovine filma. Znanje iz teorije pa bodo uporabili_e in preizkusili_e pri svojih lastnih filmskih poizkusih.  

Želijo si, da bi ta srečanja postala ustvarjalno središče, kjer lahko srečate druge ljubitelje filma iz cele Slovenije, razpravljate o filmih in se učite iz zgodovine filma ter pridobite praktično znanje o filmski produkciji. 

Teme, ki jih bodo obravnavali v okviru delavnic so: dokumentarni film, TV reportaža, eksperimentalni film, glasbeni in promocijski video; vpliv in moč podobe; intervju za različne vrste video produkcije, snemanje in oblikovanje zvoka; barvna, zvočna in grafična podoba filma, montaža… 

Za udeležbo v delavnicah potrebujete računalnik z Google Chrome oziroma Opera brskalnikom, kamero ali drugo napravo za snemanje video ter zvoka.  

Delavnico bo vodila mentorica DZMP (Društvo zaveznikov mehkega pristanka) Luksuz produkcije Aliaksandra (SashaIhnatovichAliaksandra je v Litvi študirala vizualno kulturo in sociologijo, kjer je nekaj časa tudi predavala o zgodovini filma in dokumentarnem filmu. Aliaksandra je avtorica več kratkih filmov, ki so bili prikazani in tudi nagrajeni na domačih in mednarodnih filmskih festivalih.  

Srečanja bodo potekala tedensko preko platforme Jitsi Meet.  

Prvo srečanje bo 28. 5. 2020 ob 16.00. Povezavo do srečanja boste dobili po prijavi. 

Informacije in prijave: luksuz.database@gmail.com.

Prijava naj vsebuje: ime, priimek, starost, kraj bivanja in par besed o tem, zakaj bi se pridružil_a delavnici. 

Več informacij lahko najdeš tukaj.