PiNA Terminal išče kandidata/-ko za EVS v Španiji

PiNA Terminal v sodelovanju s partnerji iz Španije, išče kandidata/-ko za EVS v Španiji. EVS bo trajal 12 mesecev, z začetkom januarja ali februarja 2018. EVS bo potekal v Lorci (regija Murcia), v Španiji, glavna aktivnost prostovoljca pa bo pomoč pri koordinaciji mladinskega centra in organizacija ter izvajanje aktivnosti za mlade.

Naloge, ki jih bo imel prostovoljec:

  • EVS prostovoljec/-ka bo pomagal/-a pri organizaciji delavnic in tečajev za lokalno skupnost, prostočasne in izobraževalne dejavnosti za otroke in mladino ter lokalne projekte s ciljem boja proti težavam pri integraciji nedavno prispelih migrantov v Lorci.
  • Naloga prostovoljca/-ke bo vključevala koordinacijo mladinskega centra: organiziranje rednih delavnic za mlade, vodenje mladinskega centra v sodelovanju z mladimi, sodelovanje v lokalnih iniciativah: organizacija praznovanj mednarodnih dni, sodelovanje z lokalnimi prostovoljci, sodelovanje v »Jezikovni kavarni« (govorjenje angleščine za mlade iz Lorce) in podporo med mednarodnimi dejavnostmi, ki jih gosti Cazalla Intercultural.
  • Prostovoljec/-ka bo spodbujal uresničevanje lastnih idej za projekte, povezane s temo projekta.
  • Vsi prostovoljci/-ke bi morali biti pripravljeni pomagati tudi pri vzdrževanju mladinskega centra (največ 5% delovnega časa) in nalog, povezanih z njim (čiščenje, podpiranje kuhanja itd.).
  • Prostovoljec/-ka bo deležna 2,30 ur pouka španskega jezika na teden.

Vse ostale informacije najdete tukaj.