“Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja so s 1. 1. 2021 pričeli z izvajanjem projekta z naslovom “Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”.

S projektom želijo približati dostopnost in dosegljivost programov za ženske in otroke, žrtve nasilja, predvsem najbolj ranljivim skupinam ter hkrati informirati in ozaveščati strokovno in širšo javnost.

V okviru projekta so vzpostavili:

  • 24-urno brezplačno telefonsko linijo 080 11 55 za pomoč žrtvam nasilja na nacionalni ravni za zaupno in anonimno informiranje in svetovanje. Na telefonski liniji svetujejo tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku.
  • Svetovanje po elektronski pošti na drustvo-sos@drustvo-sos.si. Tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku.
  • Pravno svetovanje v primerih nasilja v družini in intimno partnerskih razmerjih in s tem povezanih postopkih, urejanje brezplačne pravne pomoči, postopek prijave nasilja. Dostopno na telefonski številki 080 11 55 ter preko elektronske pošte na drustvosos@drustvo-sos.si.
  • Svetovanje kriminalistke o vprašanjih povezanih s policijskimi postopki v primerih nasilja v družini in intimno partnerskih odnosih. Dostopno na telefonski številki 080 11 55.

Nevladne organizacije vabijo, da o 24-urni liniji SOS telefona ter o drugih oblikah svetovanja obvestite svoje uporabnice in uporabnike ter objavite informacijo na svoji spletni strani in družbenih omrežjih.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Društvo SOS