Povabilo k sodelovanju v projektu o spolnem nasilju v športu

Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani sodeluje v mednarodnem projektu o spolnem nasilju v športu – VOICE (GLAS).

Spolno nasilje v športu je danes velik problem. Evropska komisija za šport je spolno nasilje uvrstila med prednostna področja raziskovanja. Zato v okviru programa Erasmus+ finančno podpira projekt VOICE, ki bo v 8 evropskih državah zbral dokaze, pridobljene s pomočjo življenjskih zgodb športnic in športnikov. Zgodbe oseb, ki so bile žrtve spolnega nasilja, bodo služile kot najpomembnejši vir spoznavanja s problemom. Na njegovi osnovi bodo vzpostavili izobraževanje za boj proti spolnemu nasilju. Športno in ostale javnosti se bodo trudili ozaveščati o pomembnosti problema s pomočjo nacionalnih forumov. Pomembno pa je najti tudi rešitve za tiste, ki so nasilje že doživeli.

Zato je vaš GLAS pomemben!

V okviru evropskega projekta VOICE vabijo k sodelovanju vse, ki ste oziroma ste bili žrtve spolnega nasilja, nadlegovanja in zlorab v športu. Da bi opogumili tudi ostale žrtve, ki si do sedaj niso upale spregovoriti, sta se javno izpostavili dve športnici, gimnastičarka Gloria Viseras in plavalka Karen Leach.

Zagotavljajo vam, da je sodelovanje v raziskavi za vse, ki se boste odločili o svojih izkušnjah spregovoriti, ANONIMNO.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran ali jih kontaktirajte na voice@fsp.uni-lj.si, mojca.doupona@fsp.uni-lj.si ali voice@dshs-koeln.de

Vir: Fakulteta za šport