Poziv: Glej, si tudi ti za teater?

V Gledališču Glej iščejo novo Generacijo, ki bo stala na, za in nad odrom. Iščejo mlade od 16. do 20. leta, kjer vam bodo v programu Generacija Generaciji mladinskega avtorskega teatra ponudili mentorstvo gledaliških ustvarjalk_cev. Delali boste predstave, ki bodo res vaše. Predhodne izkušnje so zaželene, a niso nujne.

Odkrivali in raziskovali boste teme, ki so pomembne vam, ter jih z nabiranjem znanja o gledaliških tehnikah prevajali v odrski jezik. Bolj kot na končnem izdelku bo poudarek na procesu ustvarjanja, skozi katerega boste spoznavali tako sebe kot soudeležence_ke. Spoznali boste igro, režijo, dramaturgijo, gledališko tehniko, scenografijo in kostumografijo. Obenem pa videli še kopico top predstav, spoznali ustvarjalke_ce, ki jih sicer gledate le na odrih in se potopili v svet gledališča.

Gre za večmesečni ustvarjalni proces v obliki delavnic in vaj. Fokus bo na artivističnih performativnih akcijah. 15. in 16. januarja 2022 bodo izvedli uvodno skupinsko delavnico, na kateri boste ugotovili, če je ta proces to, kar želite. Avdicij ni, ker želijo dati priložnost vsem.

Prijave sprejemajo najkasneje do 12. januarja 2022. Delo bo potekalo od januarja do zaključka šolskega leta 2022.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Gledališče Glej