Poziv za informatorje in izvajalce programov o mednarodni mobilnosti v kulturi

Iz zavoda Motovila obveščajo, da je mednarodna mreža On the Move objavila odprt poziv, s katerim vabi informatorje in izvajalce programov za spodbujanje mednarodne mobilnosti v kulturi k udeležbi na brezplačnem specializiranem usposabljanju – Workshop for Cultural Mobility Developers in the Balkans.

Namen dvodnevne delavnice je spodbuditi kroženje znanja in strokovnih izkušenj, izboljšati dostop do obstoječih virov ter opolnomočiti sodelujoče strokovnjake in z njimi povezane subjekte/skupnosti pri nadaljnjem raziskovanju mobilnosti v kulturi in mednarodnih priložnosti. Cilj delavnice je obenem poudariti in izkoristiti izkušnje udeležencev ter ustvariti pogoje za dinamično in navdihujočo izmenjavo znotraj skupine, pri čemer bo vsak posameznik delil svoje dragoceno strokovno znanje v zvezi s temami, ki vključujejo mobilnost znotraj regije.

Na poziv se lahko prijavijo kulturni delavci, ki živijo in delujejo na območju Balkana, ki za potrebe poziva vključuje naslednjih 10 držav: Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Kosovo, Romunija, Severna Makedonija, Slovenija in Srbija. Izbranih bo 10 udeležencev.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: CNVOS