Poziv za nove prostovoljce_ke programa “Mladinske delavnice” 2023/2024

Društvo za preventivno delo vabi študente/ke ter vse mlade do 33 leta starosti, katere veseli delo z najstniki, in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu, k izvajanju preventivnega projekta “Mladinske delavnice”.

Delavnice se bodo izvajale v 8-ih in 9-ih razredih osnovnih šol širom Slovenije (v Ljubljani, Medvodah, Kranju, Ajdovščini, Kopru, Ankaranu, Celju, Novem mestu, Veliki Nedelji, Majšperku, Videm pri Ptuju, Cirkovce ter na Ptuju).

Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih vedenj na področju drog in zasvojenosti, neodgovorne spolnosti ter medvrstniškega nasilja ter opremljanje mladostnikov s številnimi konstruktivnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga.

Po oddani prijavnici prijavljeni_e prejmejo dodatne informacije in vabilo za informativni sestanek. V Ljubljani bo zadnji informativni sestanek v petek, 20. 10., ob 12h v prostorih Društva za preventivno delo na Tržaški cesti 2 v Ljubljani.

Prijavnica je na voljo tukaj.

Vir: Društvo za preventivno delo